*

Phoenicz Ajatuksia pohjoisesta etelään

Kaikki blogit puheenaiheesta Arvoliberaalisuus

Liberaali moskeija Suomeen – Konservatiiviset suuntaukset haastettava

Saksassa oleva uusi liberaali moskeija haastaa islamin konservatiiviset tulkinnat ja suuntaukset. Berliinin liberaali moskeija on moderni vaihtoehto nykypäivän muslimeille. Berliinin uudessa Ibn Rushd-Goethe -moskeijassa naiset ja miehet rukoilevat yhdessä. Liberaalin moskeijan tarkoituksena on koota niin sunni- kuin shiiamuslimit sekä miehet ja naiset yhteiseen rukoushetkeen, jossa he voivat unohtaa uskonnolliset konfliktit ja keskittyä vaalimaan yhteisiä islamilaisia arvoja. Myös homot ja lesbot ovat avoimesti tervetulleita moskeijaan.

Ajatteleeko Libera vanhanaikaisesti?

Ajatuspaja Liberan Heikki Pursiainen arvosteli Vasemmistoliiton tulevaa puheenjohtajaa Li Anderssonia degrowth ajattelusta. Pursiaisen mukaan "kehityksen pysäyttäminen muka ympäristönsuojelun vuoksi on kamala ajatus". Pursiainen ei selvästikään ole hipsterisukupolvea, joka kykenee ajattelemaan ympäristönsuojelua ja kasvua samassa lauseessa.

Neuvo puolueille, jotka haluavat pysyvästi kahden suurimman joukkoon, osa I

Moni meistä arvoliberaaleistakin näyttää sekoittavan puurot ja vellit keskenään.

Toimittaja Sanna Ukkola teki mielestäni niin tässä 21.4.2015 julkaistussa kirjoituksessaan.

Liberaalien arvojen ja monikulttuurisuuden yhteentörmäys synnyttää ongelmia

Liberalismin perusarvoihin kuuluvat mm. sananvapaus, sukupuolten yhdenvertaisuus ja ihmisten tasa-arvo. Hyvä niin, mutta mitä seuraa, jos maahanmuuton ja monikultuurisuuden lisääntymisen myötä yhä useampi yhteiskunnan jäsen ei enää jaa näitä arvoja?

Entä miten yhteiskunnan harjoittama "positiivinen syrjintä" sopii yhteen ihmisten tasa-arvoisuuden kanssa? Hyväksytäänkö maahanmuuttajien omien tapojen suvaitsemisen varjolla ryhmien sisällä tapahtuvia ihmisoikeusloukkauksia? Entä miten maahanmuuttajien erilainen arvomaailma vaikuttaa koko yhteiskuntaan?

Vihreät ja arvoliberaalisuus

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö haastaa Keskustan ja Kokoomuksen arvokeskusteluun. Niinistö tivaa puolueilta , ovatko ne tasa-arvoisen arvoliberaalin yhteiskunnan puolella tai vastaan Vihreiden valtuuskunnalle tänään pitämässään puheessa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä