*

Phoenicz Ajatuksia pohjoisesta etelään

Kaikki blogit puheenaiheesta Ravintosuositukset

Kiitos Antti Heikkilä

Kiitos Antti Heikkilä, ihanan etunimesi lisäski solet ohjanu ja neuvvonu minunki elämää rohkeaksi ja lisäny itseluotttamustani niinko omalla päällä aattelevaksi, mie kiitän ja kunnioitan työtästi ja elämäniloa sulle ja Maaritille!

Ravintosuosituksia pitäisi muuttaa

HS uutisoi tänään (13.1.2015) Liikaa kovia rasvoja ja suolaa – THL: Juuri kukaan ei syö ravintosuositusten mukaan, ja samaan aikaan suomalaiset lihovat (kts. kuvaliite).

Tästä voisi insinöörinlogiikalla todeta, olisiko suosituksissa silloin jotain vikaa? Olen aikaisemminkin kirjoittanut tästä aiheesta: Verensokeri tappaa yhä useampia

Suomen sairastuttava propaganda

Törmäsin sattumalta edelleen suositukseen, jonka mukaan kaikkien pitäisi syödä täysviljatuotteita

6-9 annosta, eli esimerkiksi leipäviipaletta päivässä. Mielenkiinnon vuoksi vilkaisin

täysjyväruispalapussia. Suositusten täyttäminen vaatisi syömään yhdeksän leivän pussista

päivittäin puolet. Kilokaloreina mitattuna tämä tarkoittaa 615 kaloria, mikä on kolmasosa

melko tavanomaisesta 1800 kcal päivittäisestä energian tarpeesta.

Tarkastellessa ravintoympyröitä vuosikymmenten varrelta voimme huomata, että viljatuotteiden

Verensokeri tappaa yhä useampia

Helsingin Sanomat antoi tänään (3.11.2015) ohjeita karkkilakkoon, ja artikkelissa oli lainaus laillistetulta ravintoterapeutilta Pirjo Saarnialta: ”Hiilihydraattipitoinen ruoka, esimerkiksi peruna ja pasta, nostaa nopeasti verensokeria, mutta se lähtee myös nopeaan laskuun. Tämä taas aiheuttaa makeanhimoa”.

Kommentteja artikkeliin ei ole montaa, mutta tässä viimeinen:

Kuka tekee ravitsemussuositukset?

Koko kansan hyvinvointia ajatellen Suomessa on valtion ravitsemusneuvottelukunta, siis porukka joka tekee koko kansalle ravitsemussuositukset, kansan parhaaksi tietysti. Vai meneeköhän se ihan niin?

Professori Mikael Fogelholm on ihan erikseen kirjoittanut, että ravitsemusneuvottelukuntaa kootessa on otettu huomioon jäsenten kytkökset. Ehkä näin on tehty, mutta ilmeisesti niistä ei vain ole välitetty ja alan koulutus tai osaaminen on voitu sitten ihan kokonaan unohtaa.

Kannattaako kaikkia tutkimustuloksia ottaa todesta?

Milloin ravinnosta, terveellisistä elämäntavoista ja myös alkoholin käytöstä saatuja tutkimustuloksia pitäisi alkaa ottamaan vakavasti?

“Hyvän ruoan” hinta alas

Lily-blogimaailmassa on noussut myrsky siitä, saako jokainen syödä, mitä haluaa. Ravintosuositusasioita on pohdittu täällä Uuden Suomen blogeissakin.

 

Kuluttajalle asetetaan jatkuvasti paineita omista valinnoistaan. Pitäisi syödä:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä